Nejlepší kolekci vín letos získalo Vinařství Volařík

Nejlepší kolekci vín letos získalo Vinařství Volařík

29.08.2016 ČTK

Nejlepší kolekci vín v soutěži TOP 77 letos získalo Vinařství Volařík. V soutěži bylo rekordních 704 vzorků, podle pořadatelů letos vína dosáhla vynikající kvality. Ocenění se budou předávat ve čtvrtek v brněnském Domě umění. Novinářům to dnes řekli organizátoři. Vína v soutěži hodnotí pouze nezávislí degustátoři, vinaři mezi nimi nejsou. Letos se konala poosmnácté.

Většinou vinaři přihlásili vína z loňského ročníku, který sami hodnotí jako výjimečný. Oproti předchozím letům jim přálo počasí. "Vína byla opravdu mimořádná. Letos jsme TOP 77 uzavírali při 86 bodech, což je velmi vysoké hodnocení," uvedl ředitel soutěže Dan Mádr. V minulých letech se přitom mezi elitu dostávaly vína s hodnocením kolem 83 bodů. Pět hvězdiček za svou mimořádnost dostalo 16 vín.

Cenu za výjimečnou kolekci bílých a a červených vín získalo letos Vinařství Štěpán Maňák. Cenu za výjimečnou kolekci bílých sladkých vín získalo ZD Němčičky. Nejlepší kolekci zahraničních vín má australské vinařství Langmeil Winery.

Loni se o medaile v soutěži TOP 77 ucházelo 86 vinařů se 458 vzorky. Zařazení do výběru TOP 77 si vysloužila vína, která získala minimálně 83,5 bodu. Vítězství slavila kolekce suchých i sladších vín od společnosti Vinice Hnanice.


Mohlo by vás zajímat

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.