IKEA stahuje čokolády s nedostatečným označením alergenů

IKEA stahuje čokolády s nedostatečným označením alergenů

27.06.2016 ČTK

Švédský nábytkářský řetězec IKEA stahuje z prodeje čokolády s nedostatečným označením alergenů.

Mohly by způsobit problémy lidem s alergií na mléko či lískové ořechy. ČTK to oznámila mluvčí české pobočky řetězce Zdeňka Pecková. Lidem, kteří zmíněnými alergiemi netrpí, ale podle ní nic nehrozí.

IKEA stahuje čokolády CHOKLAD MÖRK 60 % a CHOKLAD MÖRK 70 % se všemi daty spotřeby. "Zákazníci s alergií na mléko nebo lískové ořechy, či lidé, kterých se problém jakkoli jinak týká, mohou dané výrobky vrátit v nejbližším obchodním domě IKEA, a dostanou nazpět peníze v plné výši," sdělila mluvčí. S dalšími otázkami se mohou lidé obrátit na telefonní číslo 234 567 890.


Mohlo by vás zajímat

KONZUMACÍ KOFEINOVÝCH NÁPOJŮ K AGRESIVITĚ DĚTÍ? VZÝKUM MLUVÍ JASNĚ

13.11.2023 | Děti, které jsou zvyklé pravidelně pít nápoje s obsahem kofeinu jako je například coca-cola nebo energetické drinky, mají horší paměť, jsou impulzivnější a v dospělosti můžou být náchylnější k závislostem. Zjistili to vědci, kteří u dvou tisícovek amerických dětí ve věku devět a deset let testy zkoumali jejich paměťové schopnosti a mozkovou aktivitu. Napsal o tom deník The Times.

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

JEDNA PANÍ POVÍDALA... KDE SE VZAL MÝTUS O RECYKLOVANÉM MLÉKU?

04.12.2023 | „Skandál s mlékem! Je to vůbec možné??? A úřady to nevidí…“ Podobné poplašné zprávy s tímto podtextem kolovaly a bohužel stále kolují po internetu. Podle nich trvanlivé mléko, které se nespotřebuje do data trvanlivosti, prodejce vrátí zpracovateli. Zpracovatel pak krabici otevře, mléko znovu převaří a opět zabalí a odešle do prodeje. Toto kolečko může otočit až pětkrát. Jenže co je na tom pravdy?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.