Kontrola prokázala kvalitu medů tuzemských včelařů

Kontrola prokázala kvalitu medů tuzemských včelařů

30.04.2016 SZPI

V návaznosti na problémy s jakostí a bezpečností medů některých českých výrobců v nedávném období uskutečnila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) cílenou screeningovou kontrolní akci, během které odebrala vzorky medů tuzemských výrobců napříč tržní sítí, tedy v obchodních řetězcích i u menších prodejců.

Komplexní analýza jakosti včetně rozboru na přítomnost antibiotik u odebraných vzorků neprokázala porušení zákonných požadavků v žádném z hodnocených parametrů.

Screening medů v tržní síti ukázal bezproblémovou jakost tuzemské produkce a účinnost opatření přijatých po zjištění problémů u této komodity v posledním období. V průběžných kontrolách medů v tržní síti bude SZPI nadále pokračovat

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

NA ZELENÝ ČTVRTEK, ZELENÝ ŠKOPEK: NA ČEPU NA TĚCHTO ADRESÁCH

25.03.2024 | Na Zelený čtvrtek 28. března se v celé České republice i na Slovensku začne už tradičně čepovat Zelené pivo z pivovaru Starobrno. Letos už po devatenácté. Celkem budou mít pivaři a všichni příznivci speciálu s nezvyklou barvou k dispozici 4 920 hektolitrů. Zeleným pivem si mohou připít všichni v Čechách i na Moravě, aktualizovaný seznam všech provozoven se Zeleným pivem na čepu zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz.

TAJEMSTVÍ OBLIBY KOMBUCHY OBJEVENO + NOVINKY, KTERÉ STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ

20.03.2024 | Popularita tohoto kvašeného nápoje, který obvykle vzniká fermentací černého nebo zeleného čaje, neustále roste. Kombucha patří do skupiny takzvaných funkčních nápojů, jejichž kategorie zažívá velký boom a na trhu se tak objevují nové příchutě. V květnu 2024 F.H. Prager představí dvě novinky - “Rooibos”, který je bez kofeinu a “Matcha” se zvýšeným obsahem přírodního kofeinu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.