Festival minipivovarů na potravinářském veletrhu Salima

Festival minipivovarů na potravinářském veletrhu Salima

11.02.2016 Redakce

Obchodníci, znalci i milovníci pivního moku budou ochutnávat více než sto druhů piv od 35 českých a moravských minipivovarů v dlouhém křídle pavilonu A2 brněnského výstaviště. Některá speciální piva budou dokonce uvařena pouze pro tuto příležitost.

V Brně pivovarská přehlídka tak velkého rozsahu doposud chyběla a pořadatelé věří, že osloví velké množství pravověrných, nadšených i potenciálních konzumentů tohoto tradičního, zdravého, českého národního nápoje. Konzumace piva a pivní kultura vždy byly o testování, ochutnávání, příjemné atmosféře, výměně zkušeností. To vše se musí prožít.

V průběhu festivalu minipivovarů budou na malém podiu probíhat také přednášky známých osobností minipivovarnického oboru. Představí se Českomoravský svaz minipivovarů, sdružující kolem sta minipivovarů. Ve středu 17. února budou vyhlášeny výsledky soutěže s názvem „33 českých a moravských pivních korun pro nejlepší craft pivovary“.


Mohlo by vás zajímat

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.