novinky  

Babí léto s bulgurem

Babí léto s bulgurem

25.09.2015 redakce

Výživný, lehce stravitelný, s chutí po oříšcích a vůní připomínající obilí. Že nevíte, o čem je řeč? Přece o bulguru! Tato předvařená nalámaná zrnka celozrnné pšenice jsou vhodná do různých receptur a dají se připravit nasladko i naslano. Vyzkoušejte lehké recepty s pšeničným bulgurem značky Lagris.

Bulgur jsou předvařená a nalámaná pšeničná zrna. V průběhu složitého výrobního procesu dochází k postupnému namáčení, vaření a vysoušení jednotlivých pšeničných zrníček, která jsou pak drcena a tříděna dle velikosti. Díky tomuto procesu je příprava samotného bulguru jednoduchá a rychlá. Bulgur tak oceníte jako skvělého pomocníka nejen při nedostatku času, ale i na cestách.

Obliba bulguru stále roste – nejen díky jednoduché přípravě, ale především díky vysokému obsahu vitaminů, minerálů a vlákniny. Obsahuje množství bílkovin, sacharidů, ale jen minimum tuků.  Bulgur nezatěžuje trávení a nenadýmá, proto je vhodný i pro děti a těhotné ženy.

Bulgur je nedílnou součástí receptur pro tabouleh, pilaf nebo falafel. V české kuchyni se používá jako součást karbanátků, nádivek, jako zavářka do polévek nebo do zeleninových salátů. Bulgur je možné použít také do rizot jako náhradu rýže.

Bulgur je možné po uvaření přímo konzumovat, nebo ho můžete dále dusit, marinovat či zapékat.

Doporučená cena pšeničného bulguru Lagris je 24,90 Kč / 375 g.

K zakoupení je na e-shopu http://podravka-eshop.cz.

 

 


Mohlo by vás zajímat

Připravte se na jaro

15.03.2017 | Jaro již ťuká na dveře, musíme počítat s neustálými změnami počasí a náš organismus tak dostává zabrat. Většina z nás by chtěla svůj imunitní systém podpořit, ale často neví jak. Existuje více způsobů pro podporu jeho správného fungování a jedním z nich je například pravidelná konzumace Imunelu od Madety.

Zahřejte se horkým nápojem od Madety

19.12.2016 | Začala nám zima, venku už opravdu přituhuje a člověk je rád, když se zahřeje. A co si budeme povídat, ideální je zahřát se z venku i zevnitř.

Chléb Vegipan, novinka kterou si zamilujete!

24.05.2018 | Vláčný chléb Vegipan je speciální chléb vyrobený bez použití droždí, laktózy a živočišných složek, což ocení hlavně vegani.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.