Japonská polévka Vladimíra Marka

Japonská polévka Vladimíra Marka

23.09.2015 Jaroslav Panenka

"Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.

Doba přípravy: 30 minut, na 4 porce

Ingredience: 750 ml zeleninového vývaru, 4 kousky řasy wakame, 4 lžičky pasty miso, 4 houby šitake, směs zeleniny dle chuti, kousek čerstvého zázvoru, pórek

Postup: Omytou řasu necháme pár minut změknout v misce s vodou, poté ji nakrájíme na kousky podle počtu porcí. Nakrájíme zeleninu i houby na tenké plátky či nudličky (sušené houby je potřeba nejdříve hodinu namočit). Do vařícího vývaru vhodíme zeleninu i houby a po chvíli přidáme řasu i s nálevem, v níž jsme ji namáčeli. Mírně povaříme asi 10 minut, hlídáme, aby se zelenina nerozvařila. V naběračce polévky rozmícháme pastu miso a vrátíme do hrnce. Polévku už nevaříme, udržujeme ji pod bodem varu další tři minuty. Ozdobíme pórkem či různým druhem zelené natě, dle chuti přidáme šťávu ze zázvoru.


Mohlo by vás zajímat

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.