recepty  

Vlámské roštěnky

Vlámské roštěnky

17.08.2015 Renata Reihserová

Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Doba přípravy: 50 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 4 roštěnky, 1 cibule, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, ½ lžičky cukru, 1,5 dl piva, plnotučná hořčice, koření (bobkový list, tymián), mletý pepř, sůl

Postup: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme ji na másle. Přidáme maso, které necháme ze všech stran zatáhnout. Zaprášíme moukou, přidáme cukr, hořčici, koření a dochutíme solí a pepřem. Vše zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme do změknutí.


Mohlo by vás zajímat

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.