17.08.2015 redakce
V kreativní továrně Industra v areálu mrazíren Rovner na Masné ulici 9 v Brně, se letos poslední prázdninovou sobotu 29. 8. odehraje oslava pouličního jídla.
Stejně jako v loňském roce nabídne festival jídlo a nápoje ze všech koutů světa, jak od profesionálních kuchařů, tak od nadšených amatérů.
“Loňský úspěšný ročník Street Food Festivalu navštívilo v Industře přes 3500 lidí. Děláme vše pro to, abychom letos toto číslo překonali. Rozšířili jsme plochu pro festival až na 4000 m2 a zajistili možnost chlazení potravin ve sdílené chladírně pro všechny prodávající. Těch v současné době registrujeme již více než 50 a další přibývají každým dnem,” říká Pavel Stratil, ředitel Industry.
Mezi prodejci na nadcházejícím festivalu najdou návštěvníci jak staré známe z loňského ročníku, tak mnoho nových tváří. Jejich podrobnější medailonky již nyní pravidelně uveřejňujeme na facebookové události. Velká většina firem i amatérů, kteří se na festivalu představí, pochází z Brna a blízkého okolí. Návštěvníci tak mohou získat přehled, na jaké úrovni gastronomických služeb se region pohybuje.
“Na své si na festivalu přijdou vegetariáni, vegani, vitariáni i celiaci. Snažíme se, aby nabídka jídel byla co nejširší a abychom tak udělali festival atraktivní i těm, pro které jsou akce podobného typu většinou nedostupné,” doplňuje Jakub Glöckl, hlavní koordinátor celé akce.
Návštěvníky však nečeká jen dobré jídlo a pití, ale i bohatý doprovodný program jak na volné ploše, tak i v prostorách Industry. Přednášky a workshopy o jídle doplní pouliční umělci, taneční vystoupení a produkce kapel. Bohatý program je přichystaný i pro děti. Návštěvníci se také mohou těšit na “festivalové noviny”, které přinesou nejen plánek festivalu s představením všech prodávajících, ale i spoustu dalších informací a zajímavostí.
19.03.2024 | V syrovém stavu o své kvalitě nic moc nevypovídají. Ukázaná platí. Překvapení, co že si to spotřebitel právě odnesl domů, se ukáže až po uvaření. Zatímco u jedné značky by zaplesalo i srdce pravého Itala, jiné těstoviny připomínají blátivou břečku a těžko se dopátrat, jaký vůbec měly tvar před vložením do vroucí vody. Přesto ale existují vodítka, která zaručí šťastnou ruku při výběru.
21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?
21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?