31.07.2015 redakce
Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
Ingredience: celé kuře (např. Dobré maso) o váze přibližně 1,5 kg, svazek čerstvého rozmarýnu, sůl a pepř, 250 ml kuřecího vývaru (např. Penny), lžíci másla, 2 citrony, 3 lžíce medu, 2 stroužky česneku
Postup: Kuře opláchneme a osušíme. Troubu předhřejeme na 200 ˚C. Z citronů vymačkáme šťávu a vlijeme ji do kastrůlku, přidáme máslo, větvičky rozmarýnu (jednu si dáme stranou), prolisovaný česnek a med. Směs při nízké teplotě ohřejeme a důkladně rozmícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.
Na dno pekáče rozlámeme zbylou větvičku rozmarýnu. Kuře potřeme směsí a dovnitř vložíme rozmarýn povařený ve směsi. Dáme do pekáče, podlijeme vývarem a za občasného potírání zbytkem směsi nebo poléváním z výpeku pečeme dozlatova.
Veškeré potřebné suroviny na tento recept zakoupíte v prodejnách Penny Market.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.