29.07.2015 Eva Leňová
Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?
Ingredience: 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, ½ lžičky sušeného chilli, 4 zralá velká rajčata, 1 velká zelená paprika, svazek čerstvého koriandru, olivový olej
Postup: V hrnci na sebe vrstvíme cibuli, česnek, chilli. Toto zalijeme olivovým olejem. Přidáme rajčata, papriku, čerstvý koriandr, sůl. Necháme dusit na mírném ohni. Ve chvíli, kdy zelenina pustí šťávu, dolijeme vodu. Vaříme doměkka, již není třeba dochucovat.
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.