recepty  

Letní polévka z rajčat a paprik

Letní polévka z rajčat a paprik

29.07.2015 Eva Leňová

Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?

Ingredience: 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, ½ lžičky sušeného chilli, 4 zralá velká rajčata, 1 velká zelená paprika, svazek čerstvého koriandru, olivový olej

Postup: V hrnci na sebe vrstvíme cibuli, česnek, chilli. Toto zalijeme olivovým olejem. Přidáme rajčata, papriku, čerstvý koriandr, sůl. Necháme dusit na mírném ohni. Ve chvíli, kdy zelenina pustí šťávu, dolijeme vodu. Vaříme doměkka, již není třeba dochucovat.


Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Tartaletky s ovocem

15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.