Hrnečková bábovka s borůvkami

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 Jaroslav Panenka

Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

Doba přípravy: 90 minut, na jednu bábovku

Ingredience: 2 hrnečky moučkového cukru, 1/2 hrnečku oleje,  1/2 hrnečku mléka, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 1 borůvek, 1/2 kypřícího prášku

Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku i kypřící prášek. Do těsta vmícháme borůvky – mohou být čerstvé i kompotované (ty nejdříve scedíme a necháme okapat). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Poté počkáme, až vychladne, opatrně ji vyklopíme a pocukrujeme.


Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.