Velký přechod od stravenek na elektronické karty

Velký přechod od stravenek na elektronické karty

07.07.2015 Redakce

S novými stravenkovými kartami Ticket Restaurant® Card již platí zaměstnanci v Brně a budou následovat další tuzemská města a regiony. „Jde o výraznou změnu při placení obědů během pracovního dne a o další krok k digitalizaci zaměstnaneckých benefitů," uvádí generální ředitel společnosti Edenred Martin Bulíř.

Nové stravenkové karty Ticket Restaurant® Card umožňující platby v široké síti restaurací jsou již na trhu. První velký projekt elektronických stravenek rozjel v České republice jeden z největších hráčů na trhu zaměstnaneckých benefitů, společnost Edenred.

Stravenková karta Ticket Restaurant® Card zlepší komfort při placení obědů všem zaměstnancům v ČR. „Placení kartou plánujeme zavést v celé síti, kde se nyní používají papírové stravenky," říká Martin Bulíř s tím, že stravenkovou kartu uvedla společnost Edenred na tuzemský trh ve spolupráci s firmou MasterCard.
Myšlenka stravenkové karty je velmi jednoduchá. Místo papírových stravenek získá zaměstnanec platební kartu Ticket Restaurant® Card, na kterou mu zaměstnavatel posílá každý měsíc částku v hodnotě stravného. Prostředky pak zaměstnanec použije k nákupu teplého jídla a potravin k přímé spotřebě. Výhodou je, že zaměstnanec platí kartou, jak je zvyklý při běžných nákupech.


Brno je první město se stravenkovou
kartou Ticket Restaurant®


Kartu má nyní k dispozici přes tisíc zaměstnanců brněnských firem a institucí mezi něž patří např. RENOMIA a.s., Cígler Software a.s., Red Hat nebo Letiště Brno a.s. „Celkem máme v tuto chvíli v Brně více než 300 partnerských provozoven, kde se s kartou dá platit. Kromě ryze brněnských provozoven a restaurací jako Zlatá loď a restaurace sítě Tripoli, IQ Restaurant, Restaurace Morávka, Rebio, OKAY Market Potraviny jsou partnery i velké celostátní sítě restaurací, kaváren nebo prodejen potravin jako Sklizeno, KFC, Burger King, Starbucks nebo McDonalds a jednání probíhají s obchodními řetězci. Brno je moderním centrem pro inovace a informační technologie. Svou velikostí je navíc optimální k uvedení našeho projektu na trh," vysvětluje Martin Bulíř, proč padla volba právě na moravskou metropoli.


Ticket Restaurant® Card je předplacená čipová a bezkontaktní (PayPass) platební karta zabezpečená PINem. „Karta je na jméno s tříletou platností. Je zároveň vybavena nejmodernějšími bezpečnostními prvky včetně bezkontaktní technologie. Při ztrátě nebo odcizení ji lze zablokovat a vystavit novou, na kterou se převedou všechny prostředky z obědového účtu zaměstnance. Karta je v tomto bezpečnější než tradiční stravenky. Zvolená technologie, společně s hustou sítí restaurací,
kde je Edenred karta akceptována, dává ty nejlepší předpoklady, aby se Ticket Restaurant® Card stala nejoblíbenějším nástrojem pro platbu za oběd během pracovního dne," sděluje Matouš Michněvič, ředitel pro produkty společnosti MasterCard v ČR.

karta


Mobilní aplikace umožní akceptaci karet
v široké síti provozoven

Masovost rozšíření stravenkové karty Edenred zajistí právě zvolená technologie. Kartou totiž půjde platit nejen v restauracích, které mají běžné platební terminály.  Platby stravenkovou kartou lze přijímat i přes mobilní telefon nebo tablet vybavený NFC technologií a operačním systémem Android. Provozovny si do tabletu pro zajištění plateb stáhnou samostatnou aplikaci E-Pay by Edenred z Google Play, která platbu zajistí. „Pro každou provozovnu je možné mít tolik mobilních zařízení s touto aplikací, kolik jich bude zapotřebí. To urychluje odbavování zákazníků i ve velkých restauračních zařízeních během obědové pauzy," doplňuje Martin Bulíř.

Služby ke kartě pro uživatele

Kromě možnosti zaplatit přesnou útratu a úspory času přináší stravenková karta Ticket Restaurant® Card zaměstnancům i další výhody. „Ke každé kartě je na stránkách www.trc.cz k dispozici on-line účet, na kterém se zobrazí zůstatek uživatele i přehled o uskutečněných transakcích. Zůstatek lze zjistit i přes SMS," doplňuje Zuzana Hudecová, produktová manažerka Ticket Restaurant® Card.


Mohlo by vás zajímat

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.