Poznejte svého farmáře na 13 statcích

Poznejte svého farmáře na 13 statcích

05.06.2015 MZe

Příležitost poznat farmáře v okolí budou mít i letos lidé, kteří navštíví zemědělská hospodářství zapojená do projektu Ministerstva zemědělství „Poznej svého farmáře“. První hospodářství, Zámecké sady v Chrámcích v Ústeckém kraji, mohli lidé navštívit již 30. května.

Propagace malých farem, zdravého životního stylu a možnost poznat, jaké kvalitní regionální potraviny vznikají ve všech krajích České republiky, to jsou cíle projektu „Poznej svého farmáře“.

„Malá hospodářství často produkují vysoce kvalitní potraviny, dokáží je nabídnout za příznivější ceny než třeba tradiční obchody, ale už se jim nedostává peněz ani času na vlastní propagaci. Právě proto jsme v minulém roce nastartovali sérii akcí Poznej svého farmáře a po loňském úspěchu v ní pokračujeme i letos,“řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Akce jsou zaměřeny na rodiny s dětmi, ale také na milovníky kvalitních tuzemských potravin, kteří si mohou prohlédnout jednotlivá hospodářství a ochutnat i zakoupit výrobky přímo od farmářů.

„Návštěvou takové akce získají lidé možnost pravidelného nákupu osvědčených a čerstvých produktů v blízkosti svého bydliště. Zemědělci pak díky podobným projektům mají zajištěný odbyt svého zboží a najdou si nové zákazníky,“ uvedl ministr Jurečka.

Součástí programu na rodinných farmách je také ochutnávka výrobků oceněných značkou Regionální potravina, hudební vystoupení, dětský koutek nebo tvůrčí dílny pro rodiny. Vstup na všechny farmy je zdarma. Termíny a místa akcí „Poznej svého farmáře“ najdete v příloze.


Mohlo by vás zajímat

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.