Inspekce odhalila nebezpečný nálev s bambusem

Inspekce odhalila nebezpečný nálev s bambusem

21.04.2015 SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve spolupráci s Celním úřadem pro hl. město Prahu nevpustila na trh kontejner se zásilkou potenciálně nebezpečného nálevu s bambusovými výhonky.

Všech 455 obalů – plechovek o objemu 18 litrů – vykazovalo známky počínající koroze a deset obalů bylo již silně zkorodovaných. Obaly byly také částečně deformované. Nevyhovující stav obalů nevylučoval možnost kontaminace obsahu a jednalo by se tak o potravinu nebezpečnou. Na základě uvedených skutečností nebyla předmětná zásilka pro společnost Gastronomy trading s.r.o. (dovozce) vpuštěna do vnitřního trhu EU a spotřebitelé tak nebyli vystaveni riziku konzumace nevyhovující potraviny. Dle průvodní dokumentace byla odesílatelem společnost GUANGZHOU LINGYUAN IMP. & EXP. TRADING CO. LTD, Čína.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.