Pide

Pide

18.12.2014 Václav Bendl ml.

Náplně lze obměňovat podle vlastní chuti – velmi populární je například s klobáskami, sýrem či jehněčím masem.

Doba přípravy: 60 minut, na 4 kusy

Ingredience: těsto: 300 g hladké mouky, 10 g droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 100 ml vlažné vody (možno nahradit mlékem), 2-3 lžíce olivového oleje; náplň: 250 g mletého hovězího masa, 1 oloupané a na kostičky nakrájené rajče, 1 najemno nakrájená cibule, trocha petrželky, 1 paprika (sladká nebo chilli – podle chuti)

Postup: Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Zakryjeme fólií a necháme odležet při pokojové teplotě asi půl hodiny, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Znovu prohněteme. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme je do asi 2 milimetry silných, podlouhlých oválných tvarů. Na náplň na oleji orestujeme cibulku, přidáme mleté maso, rajče, papriku a na závěr petržel. Vše lehce opracujeme. Náplň rozetřeme na těsto, vždy 2 centimetry od krajů. Okraje potřeme olivovým olejem a zahneme směrem do středu. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 200 °C.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.