Fazole s olivovým olejem

Fazole s olivovým olejem

18.12.2014 Václav Bendl ml.

Rajčata s česnekem a fazolkami po tureckém způsobu.

Doba přípravy: 75 minut, na 4 porce

Ingredience: 1 kg zelených fazolek, 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 velké cibule, 2 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 8 lžic olivového oleje, 50 ml horké vody

Postup: Z fazolek odkrojíme konce, rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu fazolek ponecháme v celku, druhou polovinu nakrájíme na asi tří centimetrové kousky. Do pánve umístíme jedno celé rajče, kolem něj rozprostřeme celé fazolky a na ně fazolky krájené. Přidáme česnek, jemně nakrájené cibule a rajčata. Ochutíme solí a cukrem. Zalijeme olivovým olejem a vodou. Přiklopíme a dusíme 50 minut. Necháme vychladnout a podáváme studené.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Baletní sukénka k sežrání

12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.