18.12.2014 Václav Bendl ml.
Rajčata s česnekem a fazolkami po tureckém způsobu.
Doba přípravy: 75 minut, na 4 porce
Ingredience: 1 kg zelených fazolek, 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 velké cibule, 2 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 8 lžic olivového oleje, 50 ml horké vody
Postup: Z fazolek odkrojíme konce, rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu fazolek ponecháme v celku, druhou polovinu nakrájíme na asi tří centimetrové kousky. Do pánve umístíme jedno celé rajče, kolem něj rozprostřeme celé fazolky a na ně fazolky krájené. Přidáme česnek, jemně nakrájené cibule a rajčata. Ochutíme solí a cukrem. Zalijeme olivovým olejem a vodou. Přiklopíme a dusíme 50 minut. Necháme vychladnout a podáváme studené.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.