Plesnivé oříšky a meruňky se škůdci

Plesnivé oříšky a meruňky se škůdci

07.11.2014 SZPI

SZPI nařídila společnosti Tesco stáhnout ze všech poboček dvě šarže výrobků napadených škůdci nebo plísní.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila při kontrole v provozovně Tesco Stores ČR a.s., na ulici Dr. E. Beneše v České Třebové dva druhy potravin nevhodných pro lidskou spotřebu a nařídila jejich neprodlené stažení ze všech provozoven. Jedná se o:

- Meruňky sušené vypeckované á 200 g, označené šarží: L21400062D, DMT: 22/12/2014, od výrobce: ENCINGER, spol. s r.o., Bratislava, země původu: Turecko. Ve 32 balení z 38 kontrolovaných byla zjištěna přítomnost živých či mrtvých škůdců. Ve všech kusech hodnocených kontaminovaných balení byl zjištěn nepříjemný zápach po kvašení.

- Jádra lískových ořechů á 500 g, označené šarží: E02140022A, DMT: 23/03/2015, od výrobce: ENCINGER, spol. s r.o., Bratislava, země původu: Gruzie. U všech kontrolovaných balení dané šarže byla senzorickým hodnocením zjištěna kontaminace plísní napadených jader a to v poměru 15 % na balení.

Tyto potraviny byly hodnoceny jako nevhodné pro lidskou spotřebu z důvodu kažení, rozkladu a kontaminace. SZPI tak doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají doma uvedené šarže, aby je nekonzumovali.

merunky

orisky

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

KONZUMACÍ KOFEINOVÝCH NÁPOJŮ K AGRESIVITĚ DĚTÍ? VZÝKUM MLUVÍ JASNĚ

13.11.2023 | Děti, které jsou zvyklé pravidelně pít nápoje s obsahem kofeinu jako je například coca-cola nebo energetické drinky, mají horší paměť, jsou impulzivnější a v dospělosti můžou být náchylnější k závislostem. Zjistili to vědci, kteří u dvou tisícovek amerických dětí ve věku devět a deset let testy zkoumali jejich paměťové schopnosti a mozkovou aktivitu. Napsal o tom deník The Times.

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.