Krůtí stehna podle Petry Černocké

Krůtí stehna podle Petry Černocké

28.02.2014 Mgr. Jana Uhlířová

Exotika i klasika - oblíbená Saxana zvládá oboje!

Krůtí stehna s kokosovou omáčkou

kruti

Doba přípravy: 40 minut, pro 2 osoby

Ingredience: dvě krůtí stehna (vykoštěná), 30 ml řepkového oleje, 400 ml kokosového mléka, 1 lžička kari pasty, šťáva z půlky limetky, 1 kapie (nakrájená na nudličky), malá cuketa (nakrájená na kousky), hrst čerstvého koriandru

Postup: Na pánev s olejem nejprve dáme kari pastu a přidáme kousky krůtího masa, promícháme. Když maso zezlátne, přidáme kokosové mléko, zeleninu a nakonec šťávu z limetky. Podusíme asi 5 minut a posypeme natrhanými koriandrovými lístky. Dosolíme, případně doplníme pro sladkost trochou rybí omáčky. Podáváme s rýží.

 

Cizrnová kaše

cizrnova_kase

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience: 600 g sterilované nebo uvařené cizrny, 250 ml kuřecího vývaru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 cibule, řepkový olej

Postup: Cibuli nasekáme a necháte ji zesklovatět na řepkovém oleji. Přidáme cizrnu, vývar, osolíme a povaříme 5 minut. Cizrnu rozmixujeme, během mixování dolejeme ještě trochu oleje. Kaši dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Můžeme podávat například s párkem.

 

Kdo je Petra Černocká?

Česká herečka a zpěvačka vystudovala operní zpěv a hru na klavír, poté získala angažmá v divadle Semafor. Proslavila se především rolí mladé čarodějnice Saxany ve filmu Dívka na koštěti, coby zpěvačka vystupovala se skupinou Kardinálové. K jejím nejznámějším písničkám patří Ovečka, Dám všechno co mám, Jedou vozy, Koukej se mnou si píseň broukej, Náklaďák, Setkání aj. V roce 2003 vydala knihu Co mě maminky nenaučily, v roce 2006 natočila volné pokračování Dívky na koštěti s názvem Saxana a lexikon kouzel. Jejím manželem je kytarista Jiří Pracný, jsou rodiči dcery Báry a prarodiči Livie Coco. Více informací naleznete na www.petracernocka.cz.


Mohlo by vás zajímat

Brazilské barbecue

24.07.2015 | Jako příloha se hodí salsa, rýže nebo bramborový salát, doporučuje herec Jan Cina.

Paella s mořskými plody

27.07.2015 | Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.

Špagety po uhlířsku

20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.