Domácí pizza

Domácí pizza

22.06.2014 Redakce

Proč chodit do pizzerie? Doma si můžeme připravit italskou placku dle vlastní fantazie.

Doba přípravy: 30 minut (+ 90 minut kynutí a pečení) na jednu pizzu

Ingredience: 600 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, 100 ml olivového oleje, lžička soli, obloha: 250 g rajčatové pyré, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, bylinky, 4 brambory, 2 cibule, 4 rajčata, 1 menší cuketa, 10 dkg šunky, sýr na posypání

Postup: V míse smícháme mouku, droždí, olej a sůl a vypracujeme těsto. To necháme asi 45 minut kynout. Na omáčku smícháme pyré s česnekem, olejem, solí a bylinkami. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Těsto vyválíme na požadovaný tvar, záleží na plechu. Plech pokryjeme pečicím papírem. Těsto potřeme rajčatovou směsí a poklademe surovinami na oblohu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 45 minut.

 


Mohlo by vás zajímat

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.