Jehněčí játra se slaninou

Jehněčí játra se slaninou

22.06.2014 Redakce

Nejen jarní klasika z Anglie.

Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 50 g másla, 2 plátky slaniny, čerstvě mletý pepř, 2 velké cibule,

2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, 250 ml hovězího vývaru, sherry nebo portské, 600 g jehněčích jater

Postup: V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a čerstvě mletý pepř. Přihodíme nakrájené cibule a nakrájený česnek. Na nízkém plameni smažíme asi 20 minut.  Přidáme mouku a přilijeme vývar. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec zalijeme malým panákem sherry či portského a posolíme. Játra nakrájíme na stejně velké kusy, lehce obalíme v mouce se solí a pepřem a smažíme pár minut po obou stranách na rozpáleném oleji. Máte-li maso rádi pořádně uvařené, můžete játra vložit do omáčky a minutu či dvě je v ní prohřát.  Podáváme s bramborami šťouchanými s jarní cibulkou a vařeným hráškem.

 


Mohlo by vás zajímat

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.