22.06.2014 Redakce
Nejen v zimě zahřeje a navíc báječně chutná.
Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 25 g másla, 1 cibule, 225 g slaniny, 225 g brambor, 2 lžíce mouky,
600 ml kuřecího vývaru, ½ l mléka, 450 g hrášku
Postup: Na másle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme kostičky rozkrájených brambor a smažíme dvě minuty. Pak přidáme mouku a minutu mícháme. Pomalu přilijeme kuřecí vývar a mléko. Přiklopíme a vaříme, až brambory změknou. Přisypeme hrášek a vaříme ještě deset minut. Podáváme s nastrouhaným čedarem a lžící husté smetany.
14.07.2015 | Pokud si rádi pochutnáváte na teplé zelenině a už vám dochází nápady, jak si ji připravit, vyzkoušejte ji zapečenou. Můžete si ji totiž dopřát téměř s čímkoli a na několik způsobů.
28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.
03.07.2015 | Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce podle babiček. Víte, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukrem, bez želírovacícho cukru a tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Jak na to radí Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.