Francouzská cibulačka se sýrem

Francouzská cibulačka se sýrem

16.06.2014 Redakce

Cibulová radost po francouzsku.

Doba přípravy: 60 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 6 velkých červených cibulí, ¼ lžičky cukru, 2 stroužky česneku, 8 hrnků hovězího vývaru, 1 bobkový list, ¼ lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, 1 a ½ hrnku strouhaného tvrdého sýra, 2 plátky toastového chleba, olivový olej

Postup: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji dokonale opéct. Dbáme, aby se nespálila. Poprášíme ji cukrem, aby krásně zkaramelizovala. Přidáme rozetřený česnek a opékáme další minutu. Přilijeme vývar a přidáme koření, zamícháme a částečně přikryté vaříme asi 30 minut. Dochutíme solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na sucho opečeme, nebo celé plátky vložíme do toastovače a poté nakrájíme. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme toastovým chlebem a sýrem.

 

cibulacka

 


Mohlo by vás zajímat

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.