saláty  

Salát s grilovaným kozím sýrem

Salát s grilovaným kozím sýrem

13.06.2014 Redakce

I zdravá strava může chutnat výborně.

Doba přípravy: 10 minut, pro 4 osoby

Ingredience: směs salátů, čekanka, ředkvičky, 20 dkg bílého nebo zeleného chřestu, sůl, pepř, cukr, šťáva z 1 citronu, vinný ocet, olivový olej panenský, 400 g kozího sýra (4 bochníčky)

Postup: Chřest uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě na skus a necháme vychladnout. Připravíme zálivku z oleje, citronové šťávy, octa, cukru, soli a pepře. Směs salátů a čekanky natrháme na kousky a promícháme se zálivkou. Bochníčky sýra rozřízneme podélně každý na 2 kusy, dáme na plech na pečící papír řezem nahoru, opepříme a grilujeme. Sýr podáváme na lůžku ze salátů a chřestu, pokapané olivovým olejem a opepřené.

salat kozi

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Čočka s jarním lupením

15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.

Domácí sýr do každé kuchyně

05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.

Letní polévka z rajčat a paprik

29.07.2015 | Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.