13.06.2014 Redakce
I zdravá strava může chutnat výborně.
Doba přípravy: 10 minut, pro 4 osoby
Ingredience: směs salátů, čekanka, ředkvičky, 20 dkg bílého nebo zeleného chřestu, sůl, pepř, cukr, šťáva z 1 citronu, vinný ocet, olivový olej panenský, 400 g kozího sýra (4 bochníčky)
Postup: Chřest uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě na skus a necháme vychladnout. Připravíme zálivku z oleje, citronové šťávy, octa, cukru, soli a pepře. Směs salátů a čekanky natrháme na kousky a promícháme se zálivkou. Bochníčky sýra rozřízneme podélně každý na 2 kusy, dáme na plech na pečící papír řezem nahoru, opepříme a grilujeme. Sýr podáváme na lůžku ze salátů a chřestu, pokapané olivovým olejem a opepřené.
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.
29.07.2015 | Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?