dezerty  

Jablečný kompot

Jablečný kompot

13.06.2014 Redakce

Česka klasika tak, jak ji známe od našich babiček.

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience: 5 velkých jablek, 1 celá skořice, 5 hřebíčků, šťáva z ½ citronu, 1 lžíce třtinového hnědého cukru

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme skořici, hřebíček a cukr. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jablka měkká. Dáváme pozor, aby se nám nerozvařila, musí držet tvar. Uvařená jablka vyjmeme a rozdělíme do misek. Podáváme teplé, nebo vychlazené jako jednoduchý a rychlý dezert.

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.

Čočka s jarním lupením

15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.

Domácí kečup

29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.