Prohlášení Agrární komory ČR

Prohlášení Agrární komory ČR

29.11.2013 Česká agrární komora

Tiskové prohlášení prezidenta Agrární komory ČR k otázce obsazení postu ministra zemědělství.

České zemědělství se dlouhá léta ubíralo cestou poklesu své produkce, snižování zaměstnanosti a zvyšování dovozu potravin.

V současné době přichází šance tento vývoj obrátit. Je dána dobře vyjednanými podmínkami pro české zemědělství a potravinářství v nové reformě Společné zemědělské politiky EU, která začne postupně nabíhat od 1. ledna 2014 s platností do roku 2020.

Je to šance poslední a je životně důležité nejenom pro zemědělce, ale pro všechny občany, spotřebitele, ji využít.

Záruka k tomu je jediná – kompetentní, odborný a kvalitní ministr zemědělství. Takový nyní na Těšnově sedí – Ing. Miroslav Toman, CSc. Požadujeme, aby nový ministr zemědělství byl osobnost s odbornými, manažerskými a praktickými znalostmi se schopností znovu nastartovat české zemědělství ku prospěchu této země.

Výše uvedené prohlašujeme s plnou zodpovědností a žádáme zodpovědné politiky a prezidenta republiky, aby konali ku prospěchu českého zemědělství a celé naší země.

Žádáme důrazně, neboť dost bylo doby, kdy celý resort byl v roli pokusných králíků v rukou nekompetentů.

Ing. Jan Veleba, prezident AK ČR

Veleba


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.