RECEPT MĚSÍCE

RECEPT MĚSÍCE

04.03.2013 Redakce

Březnovou výherkyní naší čtenářské soutěže o recept měsíce se stala Irena Lufinková z Hradce Králové. Výherkyni gratulujeme a její recept na nekynuté bednaříky si nyní můžete vyzkoušet i vy!

Moji nekynutí bednaříci

Doba přípravy: 60 minut, na přibližně 42 kusů

Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 160 g másla, 2 vejce, 1 lžíce cukru, kostka droždí (42 g), špetka soli, 1 vanilkový cukr, 200 ml mléka, náplň: tvaroh + cukr (podle chuti), švestková povidla, drobenka: 5 dkg cukru, 5 dkg hrubé mouky, 5 dkg másla, 1 vejce na potření

Postup: Uděláme klasický kvásek, máslo rozehřejeme, ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme máslo a kvásek, zaděláme těsto. Hustota by měla být jako na buchty (pokud se lepí, přidáme hladkou mouku do té doby, než se těsto nepřestane lepit). Těsto nekyne, proto s ním ihned po zadělání začneme pracovat. Oddělujeme menší kousky, ze kterých uděláme kouličku, kterou pak rozplácneme a dáme lžičku tvarohu a lžičku povidel, konce přehneme přes sebe a zase uděláme bochánek, aby náplň nevytekla. Klademe na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, trochu připlácneme a posypeme kapkou drobenky, ihned potom pečeme. Bednaříci v troubě zvětší objem, takže je nedáváme příliš vedle sebe.

recept

Soutěž

Milí čtenáři,

pošlete nám na adresu redakce@svetpotravin.cz váš nejoblíbenější recept s fotografií hotového pokrmu. Nejlepší recept v každém měsíci uveřejníme a autora odměníme předplatným časopisu Svět potravin.


Mohlo by vás zajímat

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.