Listerie v sýru ze Slovenska

Listerie v sýru ze Slovenska

06.12.2011 SVS ČR

Varování se týká výrobku s názvem Sýrové nitě přírodní od výrobce Bačovské sýry S. R. O. ze Svederníka. Pokd jste si výrobek zakoupili, můžete jej vrátit.

Po informaci systémem rychlého varování RASFF, že do ČR přišlo z Rakouska 108 kg sýruSpar Natur pur Bergkäse 200g, doba minimální trvanlivosti 9. 2. 2012, ve kterém byla zjištěna nadlimitní přítomnost bakterií Listeria monocytogenes přichází nové varování, které se týká sýru ze Slovenska.

Slovensko uvádí, že při úřední kontrole ve výrobně byla ve vzorku sýrů, zjištěna přítomnost Listeria monocytogenes (přítomnost v 25g), čímž došlo k porušení Nařízení EP a R (ES) č. 2073/2005.

Název výrobku:                                  Sýrové nitě přírodní

Původ:                                               Slovensko

Celkové množství:                              40 kg

DMT:                                                 09/12/2011

Výrobce:                                             Bačovské syry S.R.O., Svederník 49, Svedernik, 013 32

Zásilka byla dodána dne 25. 11. 2011 příjemci v Olomouci v celkovém množství 40 kg. Případ tedy řeší Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj, a postup je následující – pozastavit, nepropustit a vrátit zpět dodavateli, popřípadě neškodně odstranit. Pokud by se již výrobek dostal do tržní sítě, což nelze vyloučit, bude stažen, a kdo si jej koupil, nechť jej vrátí tam, kde jej zakoupil.


Mohlo by vás zajímat

TAKOVÉ ŠKVARKY NECHCETE: VETERINÁŘI NAŠLI PROŠLÉ KŮŽE NA OLOMOUCKU

10.10.2023 | Více než 1300 kilogramů zamražených vepřových kůží s prošlým datem použitelnosti objevili veterinární inspektoři při kontrole ve skladu potravin u Litovle na Olomoucku. Zdravotně závadné kůže proto znehodnotili barvou a nařídili jejich likvidaci na náklady provozovatele, kterému za tento prohřešek hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun.

TAKIS: HODNĚ OSTRÝ FENOMÉN VÁLCUJE ŽÁKY ZÁKLADNÍCH I STŘEDNÍCH ŠKOL

07.12.2023 | Možná, že ani výrobci z Grupo Bimbo původně netušili, jaké šílenství odstartuje uvedení Takis – kukuřičných chipsů vybavených extra pálivou chutí, které jsou netradičně stočené do wrapu. V posledních letech jsou jejich výrobky synonymem pro raketu, která vystřelila strmě vzhůru a vzala s sebou doslova davy. Co se týče obchodního počinu, lze společnosti maximálně zatleskat, zbytek ale vyvolává značné pochyby.

Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

29.01.2014 | Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.