Další prodejna je rájem myší, tentokráte Lidl v Prostějově

Další prodejna je rájem myší, tentokráte Lidl v Prostějově

24.02.2011 zdroj: SZPI

Není to ani co týden Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informovala o uzavření dvou provozoven ve Středočeském kraji z důvodu nevyhovujících hygienických podmínek. V tomto týdnu inspektoři zaznamenali další případ u prodejny Lidl Česká republika v.o.s, kdy byla zjištěna obdobná závažná pochybení.

Dle informací od pí. Hoferkové, tiskové mluvčí SZPI, se tentokráte jedná o prodejnu Lidl Česká republika v.o.s v Prostějově na ulici Újezd. Na celé provozovně včetně jejího zázemí byla zjištěna nejen přítomnost myšího trusu, ale také živých i mrtvých myší. V prodejně byl silný zápach po výskytu hlodavců. Na některých potravinách byly patrné stopy po myším okusu.lidl, potraviny okousané myšmi

Je povinností každého provozovatele, aby ve všech fázích uvádění potravin do oběhu zabránil jejich kontaminaci a dodržoval hygienický způsob prodeje. Za výše uvedených podmínek je prodej zcela nepřípustný.

Vzhledem k uvedeným nedostatkům byla prodejna neprodleně uzavřena. Opětovné otevření bude možné až na základě souhlasu SZPI po odstranění všech zjištěných nedostatků, které zajistí prodej zdravotně nezávadných potravin a hygienické podmínky prodeje v souladu s legislativou. S firmou Lidl Česká republika v.o.s. bude zahájeno správní řízení.

myši řádí v potravinách

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

29.01.2014 | Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.

Každý sedmý stánek na trzích porušil předpisy

18.06.2014 | Špatná hygiena, chybné značení nebo nedodržení chladírenských požadavků - s čím se můžete setkat na trzích? A jak si vybrat, u kterého stánku je dobré nakoupit?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.