Kalkulátor BMI

Stalo se

Nielsen: Teplé léto loni zvýšilo prodeje zmrzliny

Nielsen: Teplé léto loni zvýšilo prodeje zmrzliny

19. 4. 2018 |  V ČR se loni prodalo 34,3 milionu litrů zmrzliny, meziročně o procent víc. Vyšší poptávce přálo teplé léto. Češi za zmrzlinu utratili o čtyři procenta víc, celkem 3,1 miliardy korun.  | více...

Evropská komise navrhla zákaz praxe dvojí kvality potravin

Evropská komise navrhla zákaz praxe dvojí kvality potravin

12. 4. 2018 |  Evropská komise (EK) dnes vyhověla zemím ze střední a východní části Evropské unie, které už dlouho volaly po zákazu dvojí kvality potravin.  | více...

Šampionem vín znojemské vinařské podoblasti je Rulandské bílé

Šampionem vín znojemské vinařské podoblasti je Rulandské bílé

18. 3. 2018 |  Šampionem vín znojemské vinařské podoblasti je Rulandské bílé 2017, výběr z hroznů od vinaře Antonína Salety z Višňového.  | více...

Na potravinářské veletrhy Salima v Brně přišlo 20.000 lidí

Na potravinářské veletrhy Salima v Brně přišlo 20.000 lidí

2. 3. 2018 |  Na brněnské potravinářské veletrhy Salima letos přišlo 20.000 lidí a se sobotou, kdy ještě pokračuje Festival chutí, by to mohlo být podle odhadu pořadatelů 23.000.  | více...

Ocenění Zlatá Salima na veletrhu získalo osm výrobků

Ocenění Zlatá Salima na veletrhu získalo osm výrobků

28. 2. 2018 |  Ocenění Zlatá Salima 2018 na stejnojmenném veletrhu v Brně získalo osm potravinářských výrobků a jeden zástupce technologické části. Do obou sekcí se letos přihlásilo 52 exponátů, uvedly dnes Veletrhy Brno v tiskové zprávě.  | více...

Fond odebral sýru z Kroměřížska ocenění Regionální potravina

Fond odebral sýru z Kroměřížska ocenění Regionální potravina

30. 1. 2018 |  Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) odebral Kozojedskému dvoru z Nítkovic na Kroměřížsku značku Regionální potravina, kterou byl oceněn kravský polotučný sýr Bio Domovina. Důvodem je nižší obsah tuku v sušině, než který byl uváděn na etiketě výrobku.  | více...

Potraviny oceněné značkou KLASA byly loni skoro bez vady

Potraviny oceněné značkou KLASA byly loni skoro bez vady

18. 1. 2018 |  Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) loni nezjistila žádné porušení bezpečnostních parametrů u potravin oceněných značkou KLASA a Regionální potravina.  | více...

Zahrady Hadriánovy vily vyprodukovaly svůj první olivový olej

Zahrady Hadriánovy vily vyprodukovaly svůj první olivový olej

30. 12. 2017 |  Zahrady vily římského císaře Hadriána vyprodukovaly svůj první olivový olej. Správce antické památky pod ochranou UNESCO v Tivoli poblíž Říma Andrea Bruciati počítá s dalším rozšířením produkce. Letošních 78 lahví nabízí ke koupi palácové knihkupectví, napsala agentura APA.  | více...

Lidé se mohou v Mikulášovicích naučit správně porcovat kapra

Lidé se mohou v Mikulášovicích naučit správně porcovat kapra

18. 12. 2017 |  Naučit se správně porcovat kapra mohou ještě před Štědrým dnem lidé v Mikulášovicích na Děčínsku, kde je muzeum nožířství.  | více...

Daň z masa a cukru? Po uhlíkových znečišťovačích jsou na řadě mlsouni a masožravci

Daň z masa a cukru? Po uhlíkových znečišťovačích jsou na řadě mlsouni a masožravci

13. 12. 2017 |  Maso by mohl potkat stejný osud jako tabák, uhlík a cukr - může se stát komoditou, která se daní jako společensky nebezpečná. Podle analýzy FAIRR (Farm Animal Investment Risk & Return) má totiž maso negativní vliv na klimatické změny a lidské zdraví.  | více...

  • <<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • >>
  • Stránka 1 z 107